fbpx

TRAVNIK na Peristilu

Podijeli

“Kultura – jamac za razvoj prijateljstva i prekograničnog turizma”

Sudjelovanje dragi gostiju iz Splita, gospođe Nansi Ivanišević, predsjednice i utemeljiteljice “Prokultura – Observatorij kulturnih politika” i gospodina Ive Pervana, umjetničkog fotografa, kao predavača na konferenciji “Kultura, turizam i ruralni razvoj” organiziranoj u Središtu za cjeloživotno učenje u sklopu manifestacije Dani Općine Travnik 2023. rezultiralo je novim poznanstvom i prekrasnom idejom kulturne suradnje Travnika i Splita.

Naime, posjet Travniku našim dragim gostima iz Splita nezaboravnim je učinila gospođa Amra Livnjak, zagovornik cjeloživotno učenje. Ona im je u obilasku grada na najljepši način predstavila i približila kulturnu baštinu. Ugodno druženje i poticajni razgovor urodili su prekrasnom idejom: predstaviti Travnik i Srednju Bosnu kroz kulturno – umjetnički – književni program.

“TRAVNIK na Peristilu” gostovat će tako u sklopu bogatog programa kulturno- kreativnog središta “Prokultura- Kuća jezika i kulture Peristil” koji svojim djelovanjem pridonosi približavanju i upoznavanju kultura kao i očuvanju živosti u srcu Grada kroz cijelu godinu. Baština Travnika i njegovog prelijepog okruženja bit ce kroz raznovrsne programe predstavljena građanima Splita i sad vec brojnim gostima.

Podržani od načelnika Općine Travnik gosp. Kenana Dautović i ministra obrazovanja KSB/SBK gosp. Bojana Domić u utorak, 02.05.2023. godine posjetili smo Split i s gospođom Nansi Ivanišević razradili tehničku realizaciju spomenute ideje.

Načelno smo dogovorili okvirni program projekta “TRAVNIK na Peristilu” o kojem ćemo Vas uskoro izvijestiti putem medija i društvenih mreža.

Nadamo se da će ova inicijativa dati novi poticaj i impuls suradnji Travnika i Splita pod motom “Kultura – jamac za razvoj prijateljstva i prekograničnog turizma”.

Ovim putem zahvaljujemo gospođi Nansi i njenoj suradnici, gospođi Mejri Kaliterna na srdačnom gostoprimstvu i otvorenosti za kulturnu suradnju.

Prijavite se na SCU Novosti

Budite u toku sa nama, prijavite se na naše novosti.

Pročitaj više

Novosti

DIGITALNA (R)EVOLUCIJA 2023

Ubrzanjem digitalizacije osnažujemo domaće gospodarstvo i njegovu konkurentnost! U utorak, 28.11.2023., bili smo dijelom inspirativne konferencije “DIGITALNA (R)EVOLUCIJA” u organizaciji HUP-ICT udruge, koja se održala

Imate prijedlog, pitanje ili vam je potreban neki savjet?

Na raspolaganju smo vam, slobodno pišite :)

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat