fbpx

STEM

Škola za sveznalice

Iza skraćenice

kriju se sljedeće naučne discipline: Science (znanost), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Maths (matematika).

U skladu sa tim, STEM obrazovanje zapravo predstavlja interdisciplinarni pristup edukaciji koji uklanja tradicionalne barijere između znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike integrirajući ih u stvarna i relevantna iskustva učenja za učenike.

Upravo takav pristup

poučavanju praktikuju naši predavači u Školici za sveznalice STEM kako bi djeci razotkrili najmodernije i najzabavnije obrazovanje, potpuno drugačije u odnosu na ono na koje su navikli u običnim školama.

Pored načina učenja razlikuju se i učionice – pored toga što su tehnološki opremljene naše STEM učionice su šarene, vesele i dizajnirane tako da potiču kreativnost.

Polaznici STEM akademije su znatiželjni

problem solveri, upoznati sa osnovama znanstvenog istraživanja, koji posjeduju tehnološke i digitalne kompetencije, socijalni su i pravi timski igrači.

Program naše Škole za sveznalice moći će da prate učenici ukupno 54 škole, a bit će organizirane STEM radionice za najmanje 100 učenika.

4 različita nivoa

Izumitelji

Mnogi od nas su, gledajući „Razbijače mitova” (Myth Busters), poželjeli da se jednog dana bave naukom kao dvojica crvenokosih momaka. Ako je inoviranje samo preko ekrana TV-a uspjelo da nas privuče u toj mjeri, zamislite koliko će tek vaš mališan zavoljeti STEM s obzirom na to da će zabavni eksperimenti na prvom nivou Škole za sveznalice biti njegova svakodnevnica.

Programeri

Ovdje stvari postaju ozbiljne – na drugom nivou Škole za sveznalice družimo se sa jednim od najpoznatijih programskih jezika na svetu, JavaScriptom, kao i sa jednim od najpoznatijih junaka iz video igrica, Super Mariom. A uz Arduino ploču ovladavamo kontrolom svijetla – sada me vidiš, sada me ne vidiš.

Robot Makeri

Da, na trećem nivou Škole za sveznalice, kako samo ime sugeriše, zaista pravimo robote – i apsolutno razumijemo ukoliko nam zavidite. Ali dobre vijesti su da vaše dijete iz prve ruke može da vam prenese kako se to radi. Povrh toga, naučit ćemo ih i da zadaju jednostavne naredbe robotu.

Istraživači

Mehanika fluida, elektromagnetizam i termodinamika zvuče kao lekcije iz fizike. Ali ove suhoparne teme u SCU dobivaju zabavan twist. Da smo uspješno učinili gradivo zanimljivim za klince, pokazuje to što ih nikada na satu nismo čuli da izgovaraju „Kako je dosadno!”. Vjerovatno zato što četvrti nivo Škole za sveznalice, kao ni prva tri, apsolutno nije dosadan. Naprotiv…

Uvjerite se koliko Škola STEM-a može biti korisna i interesantna za vaše dijete!

Prijavite se prije nego što se mjesta popune

Izumitelji

Preduvjeti:
Uzrast III, IV, V i VI razred osnovne škole.
Pregled tema tečaja:

Programeri

Preduvjeti:
Uzrast VIII i IX razred osnovne škole.
Pregled tema tečaja:

Robot Makeri

Preduvjeti:
Uzrast VII, VIII i IX razred osnovne škole.
Pregled tema tečaja:

Istraživači

Preduvjeti:
Uzrast VII i VIII razred osnovne škole.
Pregled tema tečaja:

Proširite horizonte
vašoj djeci!

Upišite ih još danas na naše STEM edukacije.

STEM ucionica
small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat