fbpx

Akademija za digitalno poslovanje

Transformišite svoj biznis zajedno sa nama

Prije samo nekoliko godina

smo morali da odlazimo u banku kako bismo novac prebacili s računa na račun… Danas se to rješava kroz dva klika u aplikaciji za mobilno bankarstvo.

Nekada smo odlazili po filmove u video klub i bili primorani da gledamo tih nekoliko DVD-ova koje smo iznajmili. Sada na streaming platformi Netflix u svako doba dana imamo skoro pa neograničen filmski izbor.

Doba kada smo hranu, umjesto preko interneta, naručivali telefonskim pozivom čini se desetljećima daleko.

Sve ove promjene,

koje su nam kao potrošačima olakšale živote, desile su se zbog digitalne transformacije. A oni koji su nam ih obezbijedili na osnovu toga bilježe rekordne zarade.

Digitalizacija poslovanja

nije nužno usmjerena na korisnike proizvoda i usluga, može da se odigrava i unutar samog poduzeća npr. kada se pomoću odgovarajućeg softvera posmatra napredak nekog projekta. Ovo donosi veću kontrolu procesa, potiče produktivnost i poštovanje zacrtanih vremenskih okvira.

U vremenu munjevitog napretka

novih tehnologija, svaka kompanija može da pronađe adekvatne načine da ih primjeni kako bi maksimalno unaprijedila svoje poslovne rezultate.

Proces digitalizacije

je ipak individualan za svakog tržišnog aktera. U sklopu Akademije za digitalno poslovanje, nakon iscrpne evaluacije, nastojat ćemo da zajedno sa vama osmislimo strategiju razvoja po vašoj mjeri.

Implementacija ove strategije donosi dugoročne promjene u domenu efikasnosti, rasta biznisa i povećanja profita, što i jeste cilj svakog poduzeća.

Nema potrebe da čekate

Transformišite svoj biznis zajedno sa nama – u biznis 21. stoljeća.

1. Osnažite svoje ljude

Za svaki poslovni pothvat i novinu, potrebni su vam obučeni ljudi koji će razumjeti vaše zamisli i umjeti da ih sprovedu u djelo. Stoga je izuzetno bitno da u procesu digitalne transformacije imate podršku svojih uposlenih koji će željeti da se zajedno sa vašim biznisom mijenjaju na bolje i usvajaju nove vještine.

2. Promijenite perspektivu

Mnogi kreću putem digitalne transformacije jer su primorani da spašavaju posao, najčešće zbog digitalizovane konkurencije. U takvoj situaciji, prije svega je važno da razmišljate na nove načine – po čemu možete odskakati od mase konkurenata? Uz predavače iz Poduzetničke akademije pronaći ćete odgovor.

3. Budite svjesni ka čemu težite

Prije nego se odlučite za sredstva, utvrdite šta je vaš cilj. Digitalna transformacija zapravo predstavlja konstantnu provjeru da li je strategija osmišljena na pravi način. Dokaz da jeste predstavlja ispunjenje onoga što ste zacrtali, a to je najčešće rast biznisa. Kroz vrijeme ona se nadopunjuje, a ciljevi postaju sve ambiciozniji.

4. Osmislite put do detalja zajedno sa stručnjacima

Sigurno nitko ne poznaje vaš posao, proizvod/uslugu i klijente bolje od vas – uz znanje koje posjedujete i pomoć eksperata za digitalno poslovanje pronaći ćete savršen recept za digitalnu transformaciju za sebe. Ne morate odmah da usvojite sve, od strojnog učenja do vještačke inteligencije, već ono što vam je potrebno, a to može biti i najjednostavniji program za praćenje poslovnih rezultata.

U digitali ne budite – u ilegali

4 ključna koraka za digitalnu transformaciju

Šta dobijate?

Stvaranje novih poslovnih praksi​ Novi organizacioni dizajn Usvajanje novih znanja i vještina Evolucija postojeće organizacione kulture Uvođenje novih IT alata relevantnih za vaše poslovanje Novi biznis modeli sa ciljem povećanja prihoda i margine

Naučite sa nama šta je to digitalno poslovanje!

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat