fbpx

Poduzetnička Akademija

Početni korak uspješnih poduzetnika

Za sve poduzetne pojedince

Vaš početak za lansiranje uspješnog biznisa

Hajde da se upoznamo!

Šta je to Poduzetnička Akademija?

SCU je pokrenuo Poduzetničku Akademiju u cilju promocije poduzetničkog duha i samoupošljavanja. S obzirom na to da je prethodnih nekoliko generacija polaznika iznjedrilo na desetine sjajnih ljudi sa osjećajem za biznis, indirektno smo doprinjeli otvaranju novih radnih mjesta, povećanju kvalitete života lokalnih zajednica i jačanju startup kulture.

Poslije škole mladi se uglavnom nađu na raskrsnici – u kom smjeru ići?

Jedan put vodi prema zapošljavanju u dobrom poduzeću. Ova opcija nosi veću sigurnost i odgovara pojedincima koji nisu skloni riziku.

Međutim – postoji i totalno drugačiji tip ljudi: odvažni, avanturistički nastrojeni, sa poduzetničkim duhom, koji cijene slobodu i čiji je um preokupiran biznis idejama.

Ako se prepoznajete u opisu gore

za vas postoji i drugi put: pokretanje vlastitog poslovnog pothvate. Čak i u slučaju da ste najprije hodali onom prvom stazom i u međuvremenu shvatili da ona nije za vas, nikada nije kasno da pređete na ovu drugu.

Puno je nedoumica u startu

Nema resursa, nema iskustva, nema potpore ostalih, prevelika je opasnost od neuspjeha. Ali razvoj vlastitog biznisa donosi najvišu ocjenu sposobnosti jednog čovjeka. Poduzetnička Akademija može da vam pomogne u ostvarivanju vrhunskih rezultata u biznisu.

Uz podršku općine Travnik

SCU poziva osobe koje imaju sklonosti za poslovni rast i razvoj, osobe koje planiraju pokrenuti vlastiti biznis i žele naučiti suvremene tehnike uspješnog upravljanja poduzećem i osobe koje žele proširiti svoja znanja o suvremenim tehnikama uspješnog upravljanja poduzećem.

Polaznici iz različitih starosnih grupa

Da nikada nije rano ili kasno da se upustite u poduzetništvo, pokazatelj su naši prethodni polaznici Poduzetničke Akademije čiji je raspon godina od 18 do 50+.

Pristup rada prilagođen vama

Svaki polaznik Poduzetničke Akademije je za nas poseban – zbog različitih ideja, ličnosti, ciljeva, biznisa. Skrojićemo program prema vašim potrebama, željama i težnjama. 

Kvalificirani stručnjaci i prilike za udruživanje

Iza Poduzetničke Akademije stoje poduzetnici spremni da podijele svoja iskustva sa vama i vašim kolegama. Iz druženja na časovima mogu da se izrode i plodonosne suradnje učesnika.

Oprobana strategija za uspjeh

Naš najveći ponos je što su uz pomoć Poduzetničke Akademije mnogi prije vas već uspjeli da razviju ozbiljne biznis priče. Postanite i sami jedan od njih!

dr.sc Darijo Jerković

Poduzetnička Akademija predavač

Alma Bašić

Poduzetnička Akademija predavač

Rialda Jašarević

Poduzetnička Akademija predavač

Vaš vodiči kroz Poduzetničku Akademiju

Upoznajte predavače

Utisci polaznika

Poduzetničke Akademije

Imate afinitete za poslovni rast i razvoj? Planirate pokrenuti vlastiti biznis?
Želite savladati suvremene tehnike uspješnog upravljanja poduzećem?

Prijavite se na
Poduzetničku Akademiju

Šta ćete sve naučiti

Program Poduzetničke Akademije

Trajanje: 10 modula – dva puta po dva školska časa (1x45min, pauza 15 min, 1×45 min), sedmično u večernjim časovima po modulu online.
Broj lekcija: 98
Nivo: Osnovni/Srednji

Ova obuka pokriva široko polje poduzetništva u cilju da svakom polazniku pruži uvid u mogućnosti, aktivnosti, alate, platforme i strategije kako da pokrene i vodi biznis – od pozicioniranja na tržištu preko odnosa sa potencijalnim partnerima i zaposlenicima do marketinga.
Povremenim testiranjima provjeravat ćemo kako ste savladali pređeno gradivo.

Modul 1

Način razmišljanja poduzetnika

Modul 2

Tajna poslovnog uspjeha

Modul 3

Promjene u načinu razmišljanja

Modul 4

Promjene u načinu razmišljanja i djelovanja

Modul 5

Design thinking – od ideje do biznisa

Modul 6

Moć marketinga

Modul 7

Brendiranje kao strategija privlačenja, zapošljavanja i zadržavanja

Modul 8

Odgovor na recesiju i krizu – menadžeri i lideri

Modul 9

Soft skills – vještine poslovne komunikacije i prodaje

Modul 10

Financijski i investicioni plan + pitching i prezentacija ideja

Prijavite se na
Poduzetničku Akademiju

Ako želite pokrenuti vlasititi biznis Poduzetnička Akademija je idealan izbor za vas!

dr.sc. Darijo Jerković
Doktor ekonomskih nauka, smjer : menadžment, marketing i trgovina. . Trenutno radi na Fakultetu poslovne ekonomije i Fakultetu informacijskih tehnologije na Sveučilištu „Vitez“ kao vanredni profesor, predavač na grupi predmeta iz oblasti „Marketing i trgovina“. Član je  Uprave kompanije Economic d.o.o. Vitez odgovoran za sektor ekonomsko-komercijalnih pitanja, a pored toga, obnaša i funkcije voditelja službe veleprodaje, kontrolera i koordinatora franšizne mreže.  Učestvovao je na većem broju seminara, stručnih i znanstvenih konferencija te stručnih i znanstveno istraživačkih projekata. Autor je knjiga Digitalni marketing (2022) i Uvod u tržišna istraživanja (2019), te preko 30 znanstvenih radova i članaka. Pored navedenog, predsjednik je Upravnog odbora Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, tajnik udruge Europski dom u Bosni i Hercegovini Vitez, član udruženja GS1 Sarajevo itd.

dipl.oec Rialda Jašarević
Diplomirana ekonomistica, trener s dugogodišnjim iskustvom u oblasti edukacija na teme biznisa: poslovno planiranje, izrada marketing/biznis planova, upravljanje projektima, upravljanje vještinama prodaje, te drugim srodnim oblastima. Posebnu strast gaji prema radu sa mladima koji imaju sklonosti prema razvoju vlastitih ideja u biznise kao i rad sa malim i srednjim poduzećima. Iza sebe posjeduje na desetine pokrenutih STARTUP firmi te na stotine tisuća obezbijeđenih grant sredstava za svoje klijente.

dipl. oec Alma Bašić
Konsultant iz oblasti razvoja biznisa s višegodišnjim iskustvom u radu na projektima za unaprjeđenja poslovanja malih i srednjih poduzeća te pokretanja START-UP poduzeća na području BiH. Internacionalno iskustvo je sticala na dodatnim edukacijama iz oblasti razvoja biznisa u saradnju sa La’Trobe Univerzitetom u Australiji i Razvojnim centrom u Minhenu, Njemačka. Posebne vještine posjeduje u primjeni CANVAS metodologiji, strateškom planiranju i kreativnim vještinama, ali posebno je ispunjava motivisanje mladih za pokretanje vlastitih biznisa i upuštanja u poduzetničke vode.

 

 
small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat