fbpx

Naše akademije

za sve one koji žele više od života

SCU vodič za uspjeh u 3 koraka

Znate šta možemo da vam ponudimo, ali još razmišljate – te mislite nije pravo vrijeme, te  imate bitnijeg posla, te ovo, te ono. Često dobre stvari u životu propuštamo zbog inertnosti. Hajde stoga da otjeramo takve misli uz jednu jednostavnu formulu za uspjeh koja se, slučajno, krije baš iza našeg imena – SCU.

S kao…

Stavite usavršavanje na prvo mjesto

Ono što smo naučili kroz višegodišnje iskustvo u obrazovanju drugih i unaprjeđenju nas samih jeste da ljudi teško mogu postići savršenost. Ali lako možete postati najbolja verzija sebe! Samo ukoliko ste dovoljno ustrajni u toj odluci i ukoliko vam je ona prioritet.

C kao…

Ciljajte svakim danom sve dalje

Nismo gejmeri – ali život nas dosta podsjeća na video-igru. Svaki naredni level je teži, ali do njega dolazimo bolje opremljeni zahvaljujući tome što smo prešli onaj prethodni. Postavite sebi najprije manje ciljeve, a slijedeći po njihovom ostvarenju neka budu zahtjevniji.

U kao…

Upišite se odmah

Prvi cilj već imate: prijavite se na željenu SCU obuku. Drugi se nadovezuje na njega: ostvarite fenomenalne rezultate tokom edukacije. Treći takođe dolazi sam od sebe: primjenite stečeno znanje i vještine u životu – za više prihode, veći broj konekcija, ma šta god.

Pročitajte opise naših akademija

Digitus Markus

Društvene mreže predstavljaju ogromno tržište sa preko 4 milijarde korisnika globalno. Pored toga, reklamiranje na društvenim platformama znatno je jeftinije u odnosu na promociju u tradicionalnim medijima kao što je TV, a donosi i do 10 puta bolje rezultate.

Ovo je tek jedan aspekt dinamičnog svijeta digitalnog marketinga kojim ćete ovladati u sklopu SCU akademije Digitus Markus, koja je namijenjena svim osobama voljnim da ulože u svoj profesionalni razvoj – najbolje od svega, ovo je investicija koja ima veoma kratak rok povrata i koja će vam omogućiti veću vidljivost i prihode.

Poduzetnička Akademija​

Oko 10% startup poduzeća propadne u prvih godinu dana rada. Vjerujemo u potencijal vaše biznis ideje i nećemo dozvoliti da se suoči sa istom sudbinom!

Priznajemo, nisu svi uspješni poduzetnici u svijetu počeli svoju karijeru u SCU. Ali ono što možemo da garantujemo jeste da svi poduzetnici koji su pohađali nastavu kod nas danas ubiru plodove svog rada – njihovi biznisi, koje su osnovali prije ili poslije naše akademije, bilježe nevjerojatne uspjehe na koje smo ponosni.

Škola stranih jezika

Da li ste znali da poznavanje više jezika može da vam donese i do 20% veću zaradu? Profitiraćete i ako nemate klasičan posao od 9 do 5 – u slučaju da ste poduzetnik-poliglota, moći ćete da uplivate na nova tržišta, ukoliko se pak bavite freelancingom i govorite više jezika, doći ćete do stranih klijenata.

Najkorisniji je svakako engleski kao vodeći jezik biznisa, znanosti i tehnologije – on će vam također pomoći da se sporazumijevate sa ljudima gdje god da otputujete. Stoga u SCU-u nudimo vrhunske tečajeve jezika u sklopu naše jezične škole.

Digitalno Poslovanje

Posljednjih decenija sve češće se priča o terminima kao što su digitalizacija, digitalna transformacija, četvrta i peta industrijska revolucija. Polako se brišu granice između stvarnog i virtualnog svijeta.

Kao rezultat ovog procesa, prema statistici američke konzultantske kuće Gartner, čak 91% biznisa posjeduje neku vrstu digitalne inicijative. U Bosni i Hercegovini digitalizacija je tek u povoju. Iskoristite to i, ruku pod ruku sa SCU-om, budite jedan od pionira digitalne transformacije na našem prostoru!

STEM

Iza skraćenice STEM kriju se sve akademske discipline važne budućim programerima: S kao science (znanost), T kao technology (tehnologija), E kao engineering (inženjerstvo) i M kao math (matematika). Ovaj inovativni pristup obrazovanju kod djece razvija radoznalost, kreativnost, logičko razmišljanje, vještine rješavanja problema, timski rad…

Imajući na umu koliko su STEM zanimanja poželjna i plaćena, donijeli smo ovu edukaciju i kod nas. Čak i ako vaše dijete odluči da krene potpuno drugim putem, kompetencije koje je steklo u SCU školici STEM-a biće mu od ogromne koristi.

Coding Giants

U odnosu na STEMališane, program Coding Giants je usmjereniji na informatičke tehnologije. Školica programiranja djeci pomaže da razumiju procese koji se odvijaju iza ekrana uređaja koje svakodnevno koristimo, osnaživajući njihovu logiku, ali i strpljenje.

Naravno, tehnologija je sama po sebi interesantna djeci i omladini, ali smo u SCU sadržaj časova prilagodili njihovom uzrastu čime planiramo da im tehnološka dostignuća učinimo još interesantnijim i zanimljivijim. Mlađe generacije tokom nastave usvajaju vještine koje će im koristiti u mnogim područjima života.

Šta dobijate?

Ovo su samo neki od benefita koje su uočili naši polaznici. Tokom svog puta kroz SCU sigurno ćete uočiti još par pluseva – javite nam ih pa možda listu proširimo baš vašom sugestijom.

Svjetski trendovi obrazovanja u srcu Bosne

Djeca i odrasli u SCU dobivaju nivoe znanja i vještine kao i oni koji su bili polaznici visokih stranih škola.

Izvrsni i uigrani predavači

Temelj obrazovanja su učitelji. SCU je okupio neprocjenjiv tim stručnjaka koji žele da ih vi, kao njihovi učenici, nadmašite pa će sa vama nesebično dijeliti sve tajne svoga znanja.

Mogućnost online edukacije

Želite da se usavršite, ali mislite da to ne možete postići zbog obveza? Donijet ćemo SCU na vaš prag, sve što vam treba je internet konekcija.

Prijatan prostor za usavršavanje

Ako ste tradicionalni tip koji preferira praćenje nastave u učionicama, naša vrata su vam uvijek otvorena. Čekamo vas!

Primjena znanja u praksi

Obrazovni sistem je često na meti kritika jer učenicima ne pruža praktično znanje. Ovu opasku nikada nećete čuti za SCU – fokus svih naših obuka jeste praksa, praksa, praksa.

Potvrde i certifikati o završenoj obuci

SCU potvrde i certifikati su odličan pokazatelj znanja i vještina koje ste stekli na našim obukama i kao takvi – sjajan dodatak vašem poslovnom portfoliju.

SCU – edukacija prilagođena vama

Obrazovanje za čitav život

Edukacije u SCU-u uskladili smo sa europskim i međunarodnim standardima i Strategijom razvoja kantona SBK / KSB. U ovisnosti od svojih sklonosti i potreba kod nas možete pratiti nastavu u oblasti razvoja biznisa, tečajeve stranih jezika, kao i obuku iz digitalnog marketinga.

Svoje dijete možete poslati na školicu STEM-a ili IT-a – a obe će mu pružiti odlične temelje za uspješnu i perspektivnu budućnost.

Često postavljana

Vaša pitanja

Neformalno obrazovanje (non-formal education) je svaki oblik obrazovanja koji ne dovodi do stjecanja novih kvalifikacija ili napredovanja na kvalifikacijskoj ljestvici. Neformalno obrazovanje označava organizirane procese učenja koji su usmjereni na osposobljavanje osoba za rad, razne socijalne aktivnosti i osobni razvoj.

Cjeloživotno učenje (lifelong learning) se određuje kao kontinuirano učenje tijekom života sa ciljem unaprjeđenja kompetencija, vještina i znanja u osobnoj perspektivi ili perspektivi uposlenja. Cjeloživotno učenje obuhvaća učenje u svim životnim razdobljima i u svim oblicima u kojima se ostvaruje, bilo to formalno, neformalno ili informalno. To je kontinuiran proces u kojem su motiviranost i rezultati pojedinca u određenom životnom dobu uvjetovani iskustvom, znanjem i navikama učenja stečenim u mlađoj životnoj dobi. Cjeloživotno učenje se vezuje za 4 osnovna, međusobno povezana cilja: osobno zadovoljstvo i razvoj, aktivno građanstvo, društvena uključenost i zaposlenost.

Potvrde nisu priznate u inozemstvu, ali su priznate u Bosni i Hercegovini. Potvrda nema rok trajanja.

Potvrda je dokument kojim se potvrđuje završetak određenog tečaja. Certifikat je dokument koji se potvrđuje stečeno znanje. SCU izdaje certifikate iz Osnova informatike, koji su priznati u Bosni i Hercegovini kao i u inozemstvu.

Da. Kroz iskustvo sa pandemijom mnogi su naučili bitnu lekciju: posao i školu moguće je jednako efikasno pratiti i od kuće. Ovu pozitivnu praksu mi smo zahvaljujući digitalizaciji usvojili i prije pandemije, a nastavljamo da je primjenjujemo i dalje. Sve naše obuke moguće je pratiti gdje god se u svijetu nalazili.

Da, nudimo besplatne ogledne sate kao i besplatna intro predavanja za pojedine akademije. Potrebno je samo da popunite prijavu na našoj stranici akademije koju želite da upišete i mi ćemo vas obavijestiti kada će se održati besplatan čas ili predavanje.

Potrebno je samo da popunite prijavu na našoj stranici akademije koju želite da pohađate i mi ćemo vas obavijestiti kada će se održati besplatan sat ili predavanje.

S obzirom na našu suradnju sa UniCredit bankom koja je omogućila našim polaznicima da kupuju naše obuke preko interneta, ukoliko vam je od strane banke omogućeno plaćanje na rate ta opcija također postoji.

Da. Pojedine akademije nude mogućnost sati 1 na 1 te bih vas zamolili da nas slobodno kontaktirate ukoliko ste zainteresirani.

I jeste i nije. Pojedine akademije daju tu mogućnost da uzmete samo ono što vam treba dok su druge koncipirane kao jedna cjelina. Pogledajte stranicu Naše Akademije da biste se informirali o mogućnostima praćenja iste. 

Praktične vježbe su sastavni dio naših akademija te su uključene u sklopu programa.

Maksimalan broj polaznika zavisi od akademije do akademije te bismo vas zamolili da se upoznate sa samim programom akademije koja vas interesuje.

Imate još nekih dodatnih pitanja?

Slobodno nam pišite 😉

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat