fbpx

STEM učionica – put ka znanju, znanosti i napretku

STEM učionica - put ka znanju, znanosti i napretku
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pružio je financijsku potporu provedbi programa/projekta pod nazivom "STEAM učionica - put ka znanju, znanosti i napretku",

Podijeli

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pružio je financijsku potporu provedbi programa/projekta pod nazivom “STEAM učionica – put ka znanju, znanosti i napretku”, na temelju objavljenog Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2021. godinu i Odluke Vlade Republike Hrvatske.

Termin STEM je skraćenica od Science/Nauka, Technology/Tehnologija, Engineering/Inženjerstvo i Mathematics/Matematika. Prema definiciji, STEM obrazovanje je interdisciplinarni pristup učenju koji uklanja tradicionalne barijere koje razdvajaju četiri discipline: nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku i integrira ih u stvarna i relevantna iskustva učenja za učenike.

Ključno značenje pojma STEM nije fokus na ove discipline pojedinačno, već integracija ovih oblasti prilokom učenja i konkretna i jasna primjena naučenog putem rješavanja realnih problema.

STEM učionica će biti dostupna učenicima koji pohađaju osnovnu školu i to za sve učenike, ne samo nadarene, s ciljem da ohrabruje i razvija znatiželju, kreativno i logičko razmišljanje, vještine rješavanja problema, da se učenici upoznaju sa osnovama znanstvenog istraživanja, tehnološke i digitalne kompetencije, socijalne vještine i timskog rada. Program će se održavati na hrvatskom jeziku i obuhvatit će učenike 54 škole. U suradnji sa školama, bit će organizirane STEM radionice za najmanje 100 učenika.

 

Anto Bilić, predsjednik Središta za cjeloživotno učenje, izjavio je, između ostalog, da mu je čast potpisati ovaj Ugovor koji predstavlja sinergijski efekat zajedničkog djelovanja i osnovati STEM učionicu u Travniku koja će pomoći djeci da nauče nove vještine za život i “stvoriti mogućnosti da dijete izmišlja i otkriva” (Jean Piaget)

Prijavite se na SCU Novosti

Budite u toku sa nama, prijavite se na naše novosti.

Pročitaj više

Imate prijedlog, pitanje ili vam je potreban neki savjet?

Na raspolaganju smo vam, slobodno pišite :)

bs_BA
small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat