fbpx

SCU učestvuje u programu BYLEAP sa projektom “Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih”

SCU učestvuje u programu BYLEAP sa projektom "Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih"
U sklopu projekta Balkan Youth: Linking Education, Abilities and Partnership Potential in Regional Employment Practice ( BY LEAP ) koji je podržan u okviru programa organizacije Europske komisije, tim SCU-a je dobio podršku pri realizaciji projekta „Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih".

Podijeli

Projekat BY LEAP implementira Junior Achievement Srbija ( JA Serbia)  kao koordinator projekta u saradnji sa partnerima.

Kroz ovaj projekat tim Središta za cjeloživotno učenje želi pružiti edukaciju, mentoring i umrežavanje mladih s uspješnim poduzetnicima i investitorma na jednom mjestu. Radit će na problemu visoke stope nezaposlenosti  educirajući polaznike o poduzetništvu i prilikama koje imaju na području BiH, te pružajući im mentoring kako bi pokrenuli vlastite biznise i uspješno poslovali i nakon završetka projekta. Pored toga, cilj SCU-a u ovom projektu je kroz primjere dobre prakse motivisati mlade i razvijati poduzetničku kulturu na području SBK/KSB i BiH, te učesnicima omogućiti sticanje adekvatnih znanja i vještina iz oblasti poduzetništva, razvoja biznis ideja i liderstva.

 

Direktni korisnici ovoga projekta će biti mladi ljudi sa područja Bosne i Hercegovine, koji imaju želju i volju da pohađaju akademiju o poduzetništvu, te imaju afinitete za pokretanje vlasitih biznisa i lični rast razvoj.

Prijavite se na SCU Novosti

Budite u toku sa nama, prijavite se na naše novosti.

Pročitaj više

Novosti

“Poslovno planiranje za bolju budućnost”

EU4AGRI “Poslovno planiranje za bolju budućnost” Dragi naši polaznici, Pozivamo vas na našu prvu EU4AGRI radionicu na temu “Uvod u poslovno planiranje”! Ova inspirativna radionica

Imate prijedlog, pitanje ili vam je potreban neki savjet?

Na raspolaganju smo vam, slobodno pišite :)

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat