fbpx

SCU učestvuje u programu BYLEAP sa projektom “Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih”

SCU učestvuje u programu BYLEAP sa projektom "Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih"
U sklopu projekta Balkan Youth: Linking Education, Abilities and Partnership Potential in Regional Employment Practice ( BY LEAP ) koji je podržan u okviru programa organizacije Europske komisije, tim SCU-a je dobio podršku pri realizaciji projekta „Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih".

Podijeli

Projekat BY LEAP implementira Junior Achievement Srbija ( JA Serbia)  kao koordinator projekta u saradnji sa partnerima.

Kroz ovaj projekat tim Središta za cjeloživotno učenje želi pružiti edukaciju, mentoring i umrežavanje mladih s uspješnim poduzetnicima i investitorma na jednom mjestu. Radit će na problemu visoke stope nezaposlenosti  educirajući polaznike o poduzetništvu i prilikama koje imaju na području BiH, te pružajući im mentoring kako bi pokrenuli vlastite biznise i uspješno poslovali i nakon završetka projekta. Pored toga, cilj SCU-a u ovom projektu je kroz primjere dobre prakse motivisati mlade i razvijati poduzetničku kulturu na području SBK/KSB i BiH, te učesnicima omogućiti sticanje adekvatnih znanja i vještina iz oblasti poduzetništva, razvoja biznis ideja i liderstva.

 

Direktni korisnici ovoga projekta će biti mladi ljudi sa područja Bosne i Hercegovine, koji imaju želju i volju da pohađaju akademiju o poduzetništvu, te imaju afinitete za pokretanje vlasitih biznisa i lični rast razvoj.

Prijavite se na SCU Novosti

Budite u toku sa nama, prijavite se na naše novosti.

Pročitaj više

oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih
Projekti

Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih

U 20. stoljeću najveće kvalitete na tržištu rada bile su znanje engleskog jezika i služenje računalom, a u 21. stoljeću to je sposobnost poduzetničkog razmišljanja i djelovanja.“

Imate prijedlog, pitanje ili vam je potreban neki savjet?

Na raspolaganju smo vam, slobodno pišite :)

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat