fbpx

Dan otvorenih vrata – svečano otvorenje STEM učionice

Dan otvorenih vrata – svečano otvorenje STEM učionice
U subotu, 26.3.2022. u prostorijama Središta za cjeloživotno učenje, svečano je otvorena STEM učionica.

Podijeli

Dan otvorenih vrata započeo je sa radionicom iz robotike koju je predvodio edukator Adis Fodolović. Učenici su imali priliku upoznati se sa osnovama robotike i zajedničkim snagama sklopiti mBot robota. Nakon radionice Robot maker, učenici su učestvovali na radionici programiranja, gdje su učili komande za programiranje i koristili popularni Makey Makey za sviranje klavira na papiru.

Zatim je uslijedila svečana konferencija na kojoj se obratio predsjednik Središta za cjeloživotno učenje, gospodin Anto Bilić, ističući važnost STEM-a za budućnost našeg obrazovanja i iskazujući želju da sva djeca imaju resurse koje će im pomoći u razvijanju talenata i inovativnosti. Također je dodijelio zahvalnice svim učesnicima u adaptaciji prostora učionice, te se posebno zahvalio općini Travnik i Ministarstvu obrazovanja SBK/KSB s kojima SCU ima korektnu suradnju.

Otvaranje STEM učionice ne bi bilo moguće bez podrške Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je i financijski pomogao SCU u adaptaciji i opremanju učionice, te je predsjednik SCU-a uručio posebnu zahvalnicu gospodinu Stjepanu Medi, koji je došao ispred Središnjeg ureda. U nastavku konferencije uslijedila je prezentacija o projektu “STEM učionica – put ka znanju, znanosti i napretku”, kojeg je prezentirala koordinatorica projekta, Anesa Spahić i istakla značaj STEM-a kao interdisciplinarnog pristupa učenju za vještine XXI vijeka. Konferenciju je pratila glazbenom interpretacijom Karla Dražetić, učenica II razreda glazbene škole „Jakov Gotovac“ Novi Travnik sa dvije izvedbe. Zatim su učenici konferencije pozvani na ketering u prostorijama SCU-a, gdje su se upoznavali i razmjenjivali iskustva; roditelji sa djecom, edukatori, mediji, ravnatelji, predstavnici vlasti, tim SCU-a. U 14h učenici su učestvovali na programu Mali izumitelji koji je predvodila Dina Čejvan, te se upoznali sa radom 3D printera. Učenici koji su prisustvovali radionicama izjavili su, između ostalog, da im je bilo jako zanimljivo i da bi rado voljeli učestvovati na jednom od programa, te proširiti svoje znanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Dan otvorenih vrata STEM učionice bio je u sklopu obilježavanja Dana općine Travnik i ovo je jedinstvena prilika da čestitamo svim građankama i građanima općine Travnik ovaj dan sa željom da zajedno gradimo sretnu budućnost za sve i međusobnim razumijevanjem i radom učinimo Travnik gradom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

 Upis u 4 programa: Mali izumitelji, Programerko, Robot maker i Mali istraživači je u toku.

Roditelji i djeca se mogu prijaviti putem e-maila info@scu-bih.ba ili pozivom na broj 030 708 300. Radionice će se održavati subotom, počevši od aprila 2022. i trajat će 3 školska časa uz malu pauzu.

 Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte.

 

SCU tim

Prijavite se na SCU Novosti

Budite u toku sa nama, prijavite se na naše novosti.

Pročitaj više

Erasmus+ Workshop Day
Novosti

Erasmus+ Workshop Day

Članovi Središta za cjeloživotno učenje Travnik jučer su u Sarajevu, 5.12.2022. godine u organizaciji udruge Bravo i Nacionalnog ureda ERASMUS+ u Bosni i Hercegovini, uzeli

Imate prijedlog, pitanje ili vam je potreban neki savjet?

Na raspolaganju smo vam, slobodno pišite :)

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat