U subotu, 16.11.2024., predivna Guča Gora bila je domaćin završne aktivnosti projekta Guča Gora – Rapsodija okusa u jednom od najljepših sela. Cilj projekta je promocija bogate tradicije i jedinstvenih okusa našeg kraja te jačanje turističke ponude Travnika.
Projekt je realiziran uz financiranje USAID Turizma te podršku Turističke zajednice Općine Travnik, Alterurala iz Sarajeva i UPP Naše vrijednosti – Guča Gora.
Događaj je okupio lokalne eko poljoprivredne proizvođače, ljubitelje gastronomije i entuzijaste koji su kroz razne aktivnosti učili o autentičnim lokalnim receptima i razvijali ideje za unapređenje turističke ponude sela.
Happening smo započeli u 13:00 sati degustacijom tradicionalnih jela koje su, pod mentorstvom profesora kuharstva Mije Kajića, pripremili i servirali vrijedni kuhari i kuharice iz Guče Gore.
Na ručku smo imali čast ugostiti partnere iz Križevaca, sudionike konferencije Budućnost poljoprivrede, koji su protekla tri dana boravili u Travniku.
Nakon uživanja u kulinarskim specijalitetima, posjetili smo Muzej u Franjevačkom samostanu sv. Franje – Guča Gora, diveći se bogatoj povijesnoj i kulturnoj baštini. Druženje smo nastavili u Kušaonici, gdje su priče, smijeh i zajedničke ideje zaokružile ovu nezaboravnu subotu.
Hvala svima koji su bili dio ovog događaja i doprinijeli njegovom uspjehu! Guča Gora je još jednom potvrdila svoj status jednog od najljepših sela – mjesta tradicije, okusa i zajedništva.
Na kraju pogledajte kako je izgledao završni događaj projekta “Guča Gora – Rapsodija okusa”.