Konferencija Značaj organske proizvodnje u razvoju ruralnih područja

Središte za cjeloživotno učenje – SCU Travnik u ponedjeljak 19. 3. će u suradnji sa Savezom udruga/udruženja za organsku proizvodnju Organsko FBiH održati konferenciju pod nazivom Značaj organske proizvodnje u razvoju ruralnih područja, u Središtu za cjeloživotno učenje u Travniku.

Konferencija će okupiti brojne goste iz domene poljoprivredne proizvodnje, razvoja poljoprivrede te predstavnike vlasti Srednjobosanskog kantona. Gosti predavači na konferenciji bit će prof. dr. Nezir Tanović, mag. Sejad Herceg, Mejra Halilović, te predstavnici sponzora i partnera.

U sklopu konferencije održat će se i potpisivanje Sporazuma o suradnji između Središta za cjeloživotno učenje – SCU i Saveza udruga/udruženja za organsku proizvodnju Organsko FBiH, te će biti predstavljena web aplikacija Slijedi domaće – Domaća hrana i proizvodi.

Investitor i pokretač projekta Anto Bilić istaknuo je da su radeći u programima za edukaciju poljoprivrednika prepoznali problem distribucije domaćih poljoprivrednih proizvoda.

“Projektom SLIJEDI DOMAĆE željeli smo poljoprivrednicima ponuditi lakšu distribuciju svježih domaćih proizvoda. Želimo domaćim proizvođačima otvoriti još jedan kanal za prodaju domaće hrane i olakšati im put do pronalaženja kupaca. Istovemeno, svim ugostiteljima moći ćemo pružiti uvid u to gdje pronaći domaće poljoprivredne proizvode.” – rekao je Bilić.

Web aplikacija SLIJEDI DOMAĆE bit će dostupna za besplatno korištenje svim zainteresiranim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda i kupcima.

Pored stručnog, konferencijskog dijela, bit će upriličeno i predstavljanje proizvođača organske hrane iz SBK.